Shiatsu-hieronta

Rentoudu Shiatsu-hieronnassa


Shiatsu-hieronta on itämaiseen lääketieteeseen perustuvaa hoitoa, jossa hierotaan koko kehoa ja painellaan sormilla ja kämmenillä meridiaaneja (energiakanavia) ja akupisteitä tietyssä järjestyksessä. Hoito sisältää myös venytyksiä.

Shiatsu-hieronta on japanilainen hoitomenetelmä, joka perustuu itämaiseen lääketieteeseen. Sana shiatsu tarkoittaa sormilla painamista. Shiatsu tehdään futonilla, perinteisellä japanilaisella patjalla, lattiatasolla.

Hoidolla on tervehdyttävä ja elinvoimaa antava vaikutus. Hoidossa käytetään hierontaa, peukaloilla ja kämmenillä painelua ja venytyksiä. Hoidon tarkoitus on laukaista hermostollista- ja lihasjännitystä, avata erilaisia tukoksia kehossa ja palauttaa näin keho ja mieli tasapainoon. Shiatsu sopii kaiken ikäisille. Shiatsulla voidaan lieventää esim. stressiä, kiputiloja, masennusta, unettomuutta, päänsärkyä, migreeniä, selkäkipuja.

Kun tulet hoitoon, varaa mukaasi rennot housut (ohuet verkkarit, pitkät kalsarit tai leggingsit), pitkähihainen t-paita ja sukat. Vaatteet olisi hyvä olla luonnonmateriaalista tehtyjä (esim. puuvillaset).

Kerrothan etukäteen jos sinulla on joku sairaus tai olet raskaana, niin se otetaan huomioon hoidossa. Kuumeisena ja vilustuneena ei voi tulla hoitoon.