Terapeutit

Eia Friman


Eia

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti.

Suomen Kiinalaisen Lääketieteen Liiton (SKILL) hallituksen jäsen.

Olen suorittanut Suomessa kolmen ja puolen vuoden mittaisen perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktioterapeutin tutkinnon sekä kiinalaisen rohdosterapia-koulutuksen; Kiinalaisen Lääketieteen Instituutti.

Länsimaisen lääketieteen perustutkinnon; Anatomian ja fysiologian, Tautiopin, Neurologian, Psykologian, Psykiatrian.

Minkä jälkeen olen jatkanut kiinalaisen lääketieteen syventäviä koulutuksia seuraavista aiheista:


Kerstin Lindström-Salmi


Kerstin

Aloitin kiinalaisen lääketieteen opintoni Kiinalaisen Lääketieteen Instituutista 2007 ja valmistuin kiinalaisen lääketieteen terapeutiksi vuonna 2010. Opiskelu kesti n. 3,5 vuotta ja se vastaa Kiinassa ulkomaalaisille annettavaa kolmen vuoden koulutusta. Opiskeluun kuuluivat sekä teoreettinen opiskelu että työharjoittelu Instituutin klinikalla. Loppukokeet käsittivät lopputentin, potilastapausselostukset ja käytännön näyttökokeen.

Terapeuttidiplomia varten oli vielä täydennettävä opintoja länsimaisen lääketieteen opinnoilla. Valitsin lähihoitajakoulutuksen, jonka suoritin kahdessa vuodessa Diakoniaopistolla (120 op).

Perusopintojen jälkeen osallistun 3-4 krt vuodessa alamme jatkokoulutuksiin. Näiden seminaarien aiheet vaihtelevat hyvin paljon, niin kuin asiakkaidemme ongelmatkin. Keväällä 2014 osallistuin englantilaisen luennoitsijan Jani Whiten kurssille, joka käsitteli mm. hormonaalista tasapainoa ja syksyllä 2014 on vuorossa kurssi, jossa paneudutaan neurologisiin ongelmiin pekingiläisen opettajan johdolla. Olen myös osallistunut alamme suureen vuotuiseen kongressiin Saksan Rothenburgissa sekä koulutukseen Ruotsissa.

Olen myös perehtynyt kosmeettiseen akupunktioon.

Kuulun FinnAcu ry:n hallitukseen vuodesta 2012. FinnAcu ry (Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry) on perustettu 1987. Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä alamme tunnetuksi ja edistää hoitojemme käytön Suomessa.Tarjoamme molemmat hoitoja kolmella kielellä: