Kiinalaisen lääketieteen klinikat

Usein kun ihminen hakeutuu terveydenhuollon pariin, tuntee hän olonsa sairaaksi, tai jokin muu terveydellinen asia on pielessä. Kiinalaisen lääketieteen maailmassa ihmisiä rohkaistaan konsultoimaan kiinalaisen lääketieteen asiantuntijaa jo ennen kuin mikään edes on pielessä, jotta he voisivat ylläpitää terveyttään, optimoida hyvinvointinsa ja siten estää sairauksia syntymästä jo ennalta käsin. Kiinalaisen lääketieteen keskuksissa työskentelee todella ammattitaitoisia asiantuntijoita, sillä kiinalainen lääketiede on niin monimutkainen ja moniulotteinen tiede, että sen hallitseminen vie vähintään kymmenen vuotta.

Ihmisen kunnosta huolenpito on toki huomattavasti helpompaa, mikäli ihminen on terve jo alunperinkin. Ajattelutapa on kuitenkin loppujen lopuksi looginen: miksi odottaa janontunnetta, ennen kuin ryhtyy kaivamaan kaivoa? Valtaosa kuitenkin odottaa, jolloin saattaa olla jopa liian myöhäistä.

Kuinka kiinalaisen lääketieteen keskuksessa tehdään diagnoosi?

Jos käy kiinalaisen lääketieteen klinikalla jonkun tietyn vaivan vuoksi, arvioi kiinalaisen lääketieteen asiantuntija potilaan tilanteen kokonaisvaltaisesti. Hän kuuntelee potilaan kertomuksen ja näkemyksen ja kerää tietoja myös sanattoman viestinnän kautta esimerkiksi koskien potilaan liikehdintää, ääntä, kehon ääniä ja ihon värisävyä. Hän saattaa tutkia potilaan kielen, mitata pulssin ja ruumiin lämpötilan ja tunnustella ihoa, lihaksia, sisäelimiä ja muita tilanteesta riippuen.

Jos potilas kärsii esimerkiksi päänsärystä, pyrkii kiinalaisen lääketieteen klinikalla työskentelevä ammattilainen selvittämään kehon epätasapainon johtavat syyt, jotka aiheuttavat päänsärkyä. Hän saattaa selvittää päänsäryn syitä suuremmassa mittakaavassa ja tutkia, voiko sen aiheuttaa potilaalla esimerkiksi stressi tai muu vastaava toiminta. Päänsäryn saattaa aiheuttaa myös jonkun asian puute kuten riittämätön syöminen tai univaje.

Mitä kiinalaisen lääketieteen klinikalla tehdään?

Usein kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan haastattelun ja fyysisen tutkimuksen jälkeen asiakkaan oloa pyritään kohentamaan elimistön toimintaa tasapainottamalla. Klinikasta riippuen tarjolla voi olla monenlaisia eri palveluita. Jotkut kiinalaisen lääketieteen keskukset saattavat olla erikoistuneita esimerkiksi akupunktioon tai akupaineluun, kun taas toisaalla pääpainona voi olla esimerkiksi hieronta. Joillakin klinikoilla asiakkaille voidaan määrätä nautittavaksi esimerkiksi kiinalaisen lääketieteen oppien mukaisesti valmistettuja uutteita, jotka voivat olla esimerkiksi eliksiirejä tai jauheita. Monet näistä lääkitsevistä uutteista on valmistettu erilaisista yrteistä yhdistelemällä. Usein asiakas käy säännöllisesti seurannassa, jossa selvitetään lääkesekoituksen tehokkuus.