Yrteillä helpotusta flunssaiseen oloon

Yrteillä helpotusta flunssaiseen oloon

Kun flunssa iskee, voit tuntea olosi kurjaksi, uupuneeksi ja kipeäksi. Nuhakuumeen hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden sijasta tai niiden kanssa voi käyttää myös erilaisia yrttejä. Kasviperäisiä lääkkeitä on käytetty ympäri maailmaa vuosisatojen ajan flunssan kaltaisten sairauksien hoitoon. Tässä kirjoituksessa teemme lyhyen katsauksen siihen, mitkä yrtit voivat auttaa mihinkin flunssan oireeseen ja missä muodossa niitä voi nauttia.

Apua flunssaoireisiin luonnosta

On olemassa monia yrttejä, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja helpottamaan flunssan aiheuttamaa epämukavaa oloa. Joitakin yleisimmin käytettyjä yrttejä ovat inkivääri, kurkuma, punahattu, seljanmarja ja piparminttu.

Jos aika käy kipeänä pitkäksi, voit syventyä esimerkiksi Bitcoinin maailmaan. Lue lisää sen ostamisesta: bitcoinpikaosto.com

  • Inkivääri tunnetaan anti-inflammatorisista vaikutuksistaan ja kyvystään helpottaa tukkoista oloa. Nauti inkivääriä esimerkiksi lämpimän teen muodossa ennen nukkumaanmenoa.
  • Kurkuma on toinen tulehdusta ehkäisevä yrtti, joka voi auttaa laskemaan kuumetta ja hoitamaan kipeää kurkkua ja päänsärkyä. Lisää teelusikallinen kurkumaa vaikkapa hedelmäsmoothieen hunajan kera.
  • Punahattua eli echinaceaa on käytetty perinteisesti vastustuskyvyn vahvistamiseen vilustumista ja flunssaa vastaan. Se voi sairauden ensimmäisten merkkien ilmaantuessa nautittuna lyhentää taudin kestoa ja myös helpottaa sen oireita. Ota käyttöön Echinaforce-uute.
  • Seljanmarja sisältää tehokkaita antioksidantteja, jotka voivat vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja auttaa torjumaan viruksia. Nauti seljanmarjasiirappia flunssan ensioireista lähtien vähentääksesi sairaspäiviäsi.
  • Piparminttu tunnetaan kyvystään irrottaa limaa sekä vahvistaa limakalvoja. Piparminttuöljyä nauttimalla voit auttaa kehoasi taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan ja samalla helpottaa tukkoista nenää ja vähentää limaista yskää.

Yrttilääkkeiden edut

Yrtit ovat erinomainen tapa hoitaa monia tavallisia vaivoja, kuten juuri flunssaa. Oireita helpottavien vaikutustensa lisäksi ne sisältävät usein antioksidantteja, jotka voivat vahvistaa kehosi puolustusta tulevia sairauksia vastaan. Yrtit ovat myös erittäin helppokäyttöisiä – voit ostaa niitä teenä tai tinktuurana tai jopa kasvattaa niitä itse pienessä yrttitarhassa.

Jos sinulla on tällä flunssakaudella huono tuuri, kokeile yrttejä! Monet yrtit ovat osoittautuneet tehokkaiksi nuhakuumeen oireiden lievittämisessä ja tarjoavat myös muita etuja. Lisäksi ne ovat turvallisia useimpien ihmisten käytettäväksi. Jos sinulla on kuitenkin jokin sairaus tai lääkitys, varmista ensin lääkäriltäsi yrtin sopivuus.